Muziek op de Dieze druk en zeer gezellig

Hits: 300

Op zaterdag 24 juni werd voor de vijfde keer aan de kade aan de Graaf van Solmsweg het evenement Muziek op de Dieze georganiseerd. Helaas waren de weergoden deze jaarlijkse activiteit niet gunstig gezind, want na een hele lange periode van droog weer motregende het juist deze avond.
Rond vijf uur komen van alle kanten bezoekers aangelopen met grote tassen, koelboxen, tuinstoelen, paraplu’s en zelfs complete partytenten. Rond half zes zitten er dan ruim 250 belangstellenden en is het gezellig druk.

Naast het hoofdpodium wat dit jaar geplaatst is op een ponton gelegd door de genie is er een platte kar als tweede podium. Voor de sfeer staan er palen met lichtsnoeren daartussen en staat er allerlei creatief werk van Marjan op de tafels en hangen er leuk draaiende dingen in een soort ‘boom’.

Na een welkom door de presentatoren Jacqueline en Han treden drie teams van Dansplaats als eerste op. Ondersteund door zowel klassieke als hip-hop muziek laten de verschillende groepen leuke dansen zien. Daarna klonk het Kadekoor wat is opgericht aan de Diezekade. Onder leiding van een Hongaarse dirigente en met begeleiding van een key-board zingen zij een zeer gevarieerd repertoire. Vervolgens staat Ton van den Bergh op de platte kar met een aantal evergreens. Ook de barbecue’s zijn intussen aan en er wordt flink gesleept met allerlei worsten, hamburgers en saté.
Op het hoofdpodium volgt een optreden van Muziek Collectief Engelen. Eerst speelt het opleidingsorkest twee nummers waarvan één met zang van Rahni van Boekel onder leiding van hun nieuwe dirigent Leonie Wiermans. Daarna speelt het grote orkest Disney-muziek onder leiding van plaatsvervangend dirigent Ad van Groesen.

Dan wordt het even wachten op de volgende muzikale act. Noël en Birit vullen de pauze met een dansoptreden en de aangeboden bittergarnituur van cafetaria D’n Dijk laat iedereen zich goed smaken. Al snel daarna wordt het podium gevuld door hardrockband Don Javor met een oorverdovend optreden. Tot slot staat Richard van Dooren met twee zangeressen als de Party-bende op het programma. Met een geweldig optreden met veel jaren 70-muziek en feestnummers krijgen zij direct de dansers op de vloer.

In het kader van het vijfjarig jubileum had de organisatie een afsluiting met vuurwerk in petto. Dit is op last van de brandweer afgelast in verband met de code rood op het ontstaan van brand door de enorme droogte. Mede door de financiële steun van administratiekantoor Van Iersel als hoofdsponsor en de grote variatie van het programma kan de organisatie terugzien op een zeer geslaagd evenement waarbij voor elke smaak wat te genieten was.