Orgelconcert 9 september

Hits: 231

Het is zo ver. Het orgel uit Oosterhout heeft de plaats ingenomen van het oude orgel op het koor achterin de Sint Lambertuskerk.

 

Op zaterdag 9 september wordt het orgel officieel in gebruik genomen. Organist Wout Kalkman uit Oosterhout zal samen met z’n muziekvrienden het orgel op gepaste wijze overdragen aan onze organiste en pianiste: Natalia Kinzerskaya.

9 september wordt ook de eerste van een reeks concerten met als thema de vier jaargetijden georganiseerd. Van zelfsprekend gaat het nu over de mooie klankkleuren van de herfst. Op het programma staan o.a. werken van Dvorak, Bach, Takle, Thaís, Rachmaninov, Purcell e.a. uitgevoerd op orgel, dwarsfluit en viool in wisselende samenstelling.
Vice-voorzitter Denis Dartee: ‘We zijn trots op ons orgel. Dat willen wij graag laten zien en daarom nodigen wij u graag uit om te komen luisteren. Komt allen, neem vrienden en kennissen mee’. De entree is 5 euro en voor een kopje koffie en een drankje wordt gezorgd. Aanvang 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur.