Helemaal happy na dinnershow

Hits: 452

Op zaterdag 27 januari organiseerde Erol van den Bergh samen met chefkok Nicky Shee een wervelende dinnershow voor het goede doel in de Engelenburcht. Geholpen door een uitgebreide PR in allerlei media was het volle bak met 120 gasten. Aangestoken door het jonge enthousiasme van Erol, die er alles aan wil doen om Engelen met grote activiteiten bruisender te maken, werd zoals vele anderen ook de redactie omgepraat om 78 euro te lappen en hierbij aanwezig te zijn. Bij binnenkomst viel je van de ene verrassing in de andere. Het welkomdrankje werd je aangeboden vanuit een echte auto die in de hal van de Engelenburcht was neergezet. De grote zaal kende je niet meer terug. Alle wanden bekleed met zwarte gordijnen, de hele zaal prachtig uitgelicht, 12 grote ronde tafels met beklede stoelen. Het meubilair van De Engelenburcht werd letterlijk een avondje buiten gezet. Alle tafels tiptop ingedekt als in een sterrenrestaurant.

In een woord van welkom door Erol werd Valentine Berning aangekondigd die de avond spontaan en vlot presenteerde. Daarna wisselde diverse zangeressen zoals Sanne Mallant en Salome Terstall, violiste Janine Melis en dansgroepen zoals Life Dance en Dansplaats Engelen elkaar af op twee podia met professionele en zeer sfeervolle optredens. Een contrast hierin was een mannenkoor met gitaarbegeleiding. Tussen de optredens door werd met filmbeelden uitgebreid aandacht gevraagd voor de werkzaamheden van de stichting Het Vergeten Kind en werden diverse sponsors aan het woord gelaten wat hun reden tot medewerking was. Dat Erol heel de regio heeft afgestruind om medewerking werd goed duidelijk tijdens de loterij. Op elk bord lag een lotnummer en driekwart van de gasten ging met een gesponsorde attentie naar huis. Sommige prijzen werd later alsnog geveild voor het goede doel.

Tijdens de optredens werden door 30 vrijwilligers alle gasten van een hapje en een drankje voorzien.
Als start een broodje zelf te besmeren, dan een lekker aangekleed stukje zalm. Vervolgens een stukje Bosch landvarken met wat groente en kaas. Dan gegrild rundvlees met pompoen en spruitjes overgoten met een lekker sausje. Jammer dat dit niet wat langer op het vuur had gestaan. Tot slot panna cotta met chocolade en ijs. Alles werd stijlvol geserveerd en van de hectiek in de keuken was er in de zaal niets te merken.

Ook gedurende de avond kwam ook Erol nog verschillende keren aan het woord. Hieruit bleek dat hij een jaar bezig is geweest om dit evenement zo neer te zetten. Het was niet altijd gemakkelijk. Discussies, flyeren, bedrijven benaderen, administratie bijhouden. Hij voelde zich hierin gesteund door mensen die dicht om hem heen staan, in het bijzonder zijn vriendin Evi Laurant. Hij is haar bijzonder dankbaar dat zij zich het afgelopen jaar ook zo keihard heeft ingezet.

Tegen het slot van de show werd bekend gemaakt dat de avond € 2640,- heeft opgeleverd voor de Stichting Het Vergeten Kind. Erol gaat in gesprek met de stichting om van dit geld samen met 3o Creations een speeltuin in Rosmalen te realiseren.
Rond twaalf uur werd het diner gedeelte afgesloten met een uitgebreid dankjewel aan alle grote sponsors en medewerkers. Vervolgens werd er een disco het podium op geschoven en gingen de voetjes nog even van de vloer tijdens de After party.
De aanwezige gasten lieten duidelijk merken dat Erol en Evi kunnen terugzien op een goed verzorgd en fantastisch geslaagd evenement en dat men nu al uitkijkt naar de volgende verrassing.