Grote schoonmaak in Engelen en Bokhoven

Hits: 636

Als de eerste lentezon zich laat zien gaan bij menig huis de ramen en deuren open en krijgen de bewoners kriebels om van alles schoon te gaan maken. Zo ook bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij organiseerde op zaterdag 25 maart weer de jaarlijkse zwerfvuilactie en haakte daarmee in op de landelijke opschoondag. Zeven groeperingen uit Engelen en Bokhoven, totaal ruim 100 personen, waren weer van de partij en gingen onder ideale weersomstandigheden gewapend met grijpers, oranje hesjes, handschoenen en vuilniszakken op pad. Actief waren de mensen van FC Engelen, het Kadekoor, de Engelense kerken, bewoners van Velderwoude en Wuijvenhaerd, familie van Stiphout en Stichting Welzijn Bokhoven.

Door het jaar heen lijkt het opruimen van het zwerfafval een zaak van de gemeente. Ligt er in uw buurt al een tijdje zwerfafval? Meld het dan aan via de BuitenBeter App of via 073-615 5555. Dit meldpunt is er ook voor losliggende stoeptegels, ’n kapotte lantaarnpaal, verstopte straatputten, graffiti, vernieling aan speeltoestellen en stank- en geluidsoverlast. Als u zelf af en toe een handje wilt uitsteken, zoals Wil Kivits bijna wekelijks doet, kan het meldpunt u ook voorzien van ’n grijper, vuilniszakken en een locatie waar u het vuil kunt achterlaten.

Volgens Rinie van Gestel van de gemeente was er meer vuil opgehaald dan voorgaande jaren.
Op Wuijvenhaerd maar liefst 15 vuilniszakken vol en daar werd ook nog een duiker leeggehaald waardoor ook de waterhuishouding weer op orde is. Mede gezien het enthousiasme van de schoonmakers kan deze actie als geslaagd worden gezien.